donderdag 25 februari 2010

van Noosa tot Byron fucking Bay!

Zo de carnavalsdagen overleeft?!

Bedankt voor alle mooie reacties die ik tot nu toe ontvangen heb! Maar ik moet er toch even een uitlichten die bij mijn laatste verhaal stond... Peter bedankt voor al de feitjes en ditjes en datjes! Ik verras hier nu iedereen met mijn kennis over dieren..ongelooflijk!

(maak er misschien wel een item van, iedere week pik ik er de leukste reactie uit, net als bij telekids enzo,leuk!)

Nou na Noosa ben ik naar 'big city' Brisbane gereisd! Lekker chillen in het aangelegde strandje met uitzicht op de skyline van Brisvegas..wie wil dat nou niet?
De eerste dag een Amerikaan ontmoet en met hem beetje de stad verkent, naar the look-out gegaan en een boswandeling gemaakt..
Heren 7, coach ton in speciaal, bereid je voor want me conditie is ernstig veranderd..(was al niet best, ik weet het..) zweten! maar goed het was dan ook midden op de dag en heet! als in heel heet!
De tweede avond in Brisbane samen met Danny(de amerikaan) naar rugby wezen kijken. Greg, een rugby-speler die ik had ontmoet op mijn fraser trip, haalde ons op samen met een vriend om naar de kroeg te gaan. Deze kroeg lag aan de overkant van de straat waar het stadion zich bevond waar de wedstrijd die wij live op tv zagen zich afspeelde. (wat een zin..)
Uiteindelijk eindigde de wedstrijd voor ons een beetje in een anticlimax want in de laatste seconde maakte de tegenstander een try.. onze club verloren na een voorsprong die ze natuurlijk nooit uit handen hadden mogen geven! drama! Toch een reden om te drinken..verlies doet pijn en de pijn moest verdoofd worden. Wat verdooft de pijn beter dan bier? Nog een bier...

Ik wil jullie niet vervelen met nog meer kater verhalen dus over naar Surfers Paradise! O, in Brisbane trouwens niet geheel onbelangrijk de mensen ontmoet waar ik nu mee aan het reizen ben. Ik zal ze even voorstellen en begin bij de dames;
Isabelle, komt uit zweden en giechelt heel veel. Stacy, New York..tja..amerikaanse.. 'a(period)ma(period)zing(period).' Haar favoriete woord, period. Nina, Washington DC..is 'verliefd' op Gerard uit Ierland. Gerard houd van vrouwen...ain't we all! :)
Leuke groep, in surfers p. waar we onder andere de 'big night out' hadden.. 250 bp'ers op kroegentocht... De avond verliep vlekkeloos voor Niels tot de laatste bar..helaas daar ging het mis. Een beknopte samenvatting in lichtelijk voordeel aan de schrijver van dit verhaal. Aan de deur werd me verteld dat ik mijn mouwen naar beneden moest doen, en zo geschiedde. Na een half uurtje echter in de kroeg, kreeg ik het warm en zag iedereen met korte mouwen feesten. Dat wilde ik ook. Dus ik doe me mouwen omhoog, feesten, leuk,dansen,zingen,je weet de hele rambam. Toen sloeg het noodlot toe...2 uitsmijters naderde mijn gebied. Ik had natuurlijk niks in de gaten en stond vrolijk te ouwehoeren met Stacy en Isabelle. Een van de twee kleine jongens tikte me op mijn schouder en verzocht me om mijn biertje op te drinken om vervolgens de tent te verlaten. Ik was beduusd maar goed, ik wilde niet vervelend zijn en ging accoord met zijn eenzijdige voorstel. Terwijl ik rustig mijn biertje probeerde te drinken vroeg ik aan de uitsmijter of het vanwege mijn tatoeage was op mijn arm... Vanaf toen ging alles heel snel. De twee knapen pakte me bij beide armen en escorteerde me naar buiten...dat was de laatste keer dat ik de kroeg van binnen zag bleek na drie keer opnieuw proberen om naar binnen te komen.. De derde keer werd er zelfs gedreigd me naar het politiebureau te brengen! Ik zei bespaar je de moeite ik ga zelf wel. En zo deed ik. Gelukkig was het politiebureau niet ver, namelijk aan de overkant van de straat.. Niels naar binnen. Praatje gemaakt met de man in dienst. Discussie over schenden van de mensenrechten etc. maar het mocht niet baten..ik kwam er niet meer in.

De dag erna sober en wel nog wel even een klacht bij het hostel neergelegd dat ze bp'ers naar dat soort vreemde plekken sturen. En er waren meer, veel meer, klachten binnengekomen over die kroeg. Ze maken mij de pis nie lauw!

Na surfers naar Byron Bay vertrokken samen met de dames en Gerard zou later die dag volgen. Geboekt in tot nu toe een van de mooiste hostels maar ook de duurste...Art's Factory! Tot nu toe, iedere dag lekker op het strand gelegen, paar golfjes gepakt zonder board maar met mijn inmiddels ietwat donkerder getinte huid..(nog steeds niet erg indrukwekkend, maar ik zie verschil!) en 's avonds lekker drankjes genuttigd.

Nimbin...een van de dagen hier in Byron Bay ook een tripje (leuke woordspeling) naar Nimbin geboekt..weed-stadje.. een paar koekjes gegeten, lach-trip,vreetkick,moe..je kent het wel! ;) eerlijk zijn!

En vanavond alweer terug naar Sydney..13uur onderweg dus kom morgen om 1u in de middag ongeveer aan..eens kijken of een paar mensen die ik eerder heb ontmoet nog in town zijn!

Bereid je voor op de foto's van Nimbin..het is echt gebeurd:)

3 opmerkingen:

  1. Hey Mattie,

    Wat een mooi verhaal en fotoos!!! Verrekte Tarzanblowkoning.
    Zag een paar mooie onderdelen op de foto's die ik goed kan gebruiken voor een kunstproject...:-) Kunde die opsturen?

    Hier in Veghel zjn er weer wat relaties vernietigd door de carnaval...dus het gaat GOED hier!!!haha.

    P1L X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Niels,

    Nu ons (van Heren 7) tot onze ontsteltenis en verbazing ter ore is gekomen (door het lezen van jouw blog) dat jij in het bezit bent van een heuse tattoo op de onderarm rest ons geen andere mogelijkheid dan jou voor de keuze te stellen:
    1)
    Uitsluitend spelen met lange mouwen
    2)
    Afscheid te nemen van ons elitekorps.

    Het spijt ons dat we tot deze drastische maatregel moeten overgaan.

    Peter
    Verdedigende middenvelder Heren 7

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Niels,

    Goed verhaal. Je pogingen om ons te laten denken dat het wel mee valt met de drank lukt niet. Doe je best hier maar niet meer op.
    Foto's zijn super. (behalve je tatoo, sorry!!)
    Met ons is alles oke. Goede carnaval gehad en weer hard werken.
    Peter en Toos

    BeantwoordenVerwijderen